• Wethouder Ingwersen opent nieuwe snellaadpaal aan de Geerweg in Ter Aar

    Op het bedrijventerrein aan de Geerweg in Ter Aar is afgelopen week een openbare snellaadpaal voor elektrische auto’s geplaatst. Deze snellaadpaal biedt een hoge laadsnelheid en de optie om twee auto’s tegelijkertijd te laden. Wethouder Ingwersen kwam langs om de laadpaal feestelijk te openen en bloemen te overhandigen aan John van der Laan, de eerste officiële gebruiker van de laadpaal.

    John van der Laan is directeur van van der Laan groepsvervoer uit Nieuwkoop en maakt al gebruik van 15 elektrische voertuigen. De chauffeurs van van der Laan zijn vrij om een laadpaal naar keuze te gebruiken. Directeur John is van mening dat een snellader voor de chauffeurs binnen zijn bedrijf zeker een uitkomst kan zijn omdat er niet altijd tijd is om te wachten tot deze bij een reguliere lader voldoende geladen is.

    Op de locatie aan de Geerweg stond al een reguliere laadpaal (11kWh), maar deze is nu uitgebreid met een snellaadpaal (180kWh). Afhankelijk van het type elektrische auto, zijn via snellaadpalen elektrische auto’s binnen een half uur weer volledig opgeladen. Snelladen heeft de voorkeur wanneer de auto onderweg bijgeladen moet worden.

    De laadpaal in Ter Aar wordt gevoed door ca 1.500 eigen zonnepanelen op het dak van de omringende bedrijfspanden. Zo wordt de opgewekte stroom goed benut en wordt laden hier wel heel erg groen!

    De laadpaal is voor openbaar gebruik en staat ter hoogte van Geerweg 44 in Ter Aar. De kosten per verbruikte kWh liggen op €0,50, inclusief 21% btw. De paal is per heden voor iedereen met een elektrische auto te gebruiken.