JAN LELIVELD

Jan Leliveld is de grondlegger van Leliveld Vastgoed

 • ONDERNEMER

  Jan was een geboren ondernemer. Als tiener reed hij al op de ijskar door het dorp, maar het echte ondernemen begon in 1989. Begonnen met een paktafel, een tweedehands bestelwagen en enkele medewerkers, bouwde Jan een bloeiend en succesvol bedrijf op, dat bloemen en planten im- en exporteerde. Het bedrijf genaamd Top Flora International was één van de meest toonaangevende bedrijven in de sierteelt-sector, het bedrijf arrangeerde complete boeketten voor de internationale retailers.

  Na 20 jaar behoorde zijn bedrijf tot één van de grootsten van het land en hadden zij 700 medewerkers in dienst. In 2007 kreeg Jan de kans zijn bloemenbedrijf te verkopen aan een beursgenoteerd bedrijf uit Italië. In 2008 begon hij zijn eigen vastgoedbedrijf genaamd Leliveld Vastgoed en kon hij meer tijd vrij maken voor zijn muzikale passie.

 • ARTIEST

  Jan groeide op als vijfde kind in een gezin met 10 kinderen, in het dorpscafé van z’n ouders ‘inn ’t Lely Veldt’ in Nieuwveen. Hier zong hij regelmatig voor de gasten, dit groeide uit tot complete optredens met band. Van 1973 tot 1990 was hij de leadzanger van de regioband de Pandora’s. Zij hadden jaarlijks meer dan 150 optredens op bruiloften, verjaardagen en dorpsfeesten. Dit combineerde hij met een baan van dertig uur per week op de bloemenveiling Aalsmeer. Tijdens het runnen van zijn bloemen imperium stond zijn muzikale passie op een lager pitje, maar na de verkoop van zijn bedrijf kon hij zich hier volledig op richten. Als solo-artiest bracht Jan twee albums en twaalf singles uit, trad hij op in het hele land, met als hoogtepunt optredens op het Trospleinfeest, de mega piratenfestijnen in Ahoy en in het Gelredome. Zijn bekendste hit is ‘Marianne’, dit lied stond in 2010 maar liefst 15 weken in de Nederlandse hitlijsten, met nummer 8 als hoogste notering. 

   

 • THEATERSHOW

  Op 20 juli 2016 werd Jan 60 jaar, nadat hij in zijn leven al diverse feesten had gegeven t.b.v. zijn verjaardag of bruiloft, werd zijn 60e verjaardag op zeer bijzondere wijze gevierd op 15 oktober 2016 in het Crown Theater te Aalsmeer. Jan besloot dit keer geen uitbundig feest te organiseren, maar hij nodigde zijn familie, vrienden en bekenden uit voor zijn eigen theatershow. Tijdens deze show nam Jan zijn gasten op muzikale wijze mee door zijn leven, vanaf zijn eerste gitaarles tot aan deze show. Een chronologisch levensverhaal vol met liedjes, anekdotes over zijn optredens, zijn zakelijke visie met een spiritueel karakter en zijn levenslessen. Ondanks dat Jan nog geen jaar later na een kort ziekbed overleed, kunt u door het kijken van deze show hem alsnog een beetje leren kennen. Kijk en geniet!

 • video-banner
 • DIT IS MIJN LEVEN

  ‘Bij ons thuis’, ‘De band van vroeger’, ‘De zaak’, ‘Mijn nummer een’, ‘Kanjers’, ‘Gewoon Muziek’, ‘Met bloemen’, en ‘Aalsmeer’ zijn allemaal liedjes van zijn debuutalbum ‘Dit is mijn leven’, dat in 2009 werd uitgebracht. Nadat Jan voor zijn vrouw het nummer ‘Mijn nummer een’ als verassingscadeau voor hun 25-jarig huwelijk opnam in de studio, ontstond direct het idee om meerdere persoonlijke liedjes op te nemen; ‘Kanjers’ over zijn zoons, ‘Het is feest vandaag’ over het feest en ‘Ik zal ze nooit vergeten’ over zijn ouders. Nadat hij zijn bloemenbedrijf verkocht, nam hij weer contact op met zijn producer Jeroen Englebert. Na enkele brainstormsessies over een album kwamen zij op het idee om een audio-biografie op te nemen, ofwel liedjes over zijn eigen leven, ze hadden er tenslotte al enkelen opgenomen. Het album ‘Dit is mijn leven’ kwam uit in oktober 2009 en behoorde maar liefst 28 weken tot de bestverkochte albums van Nederland.

  Koop album
 • CONCERT

  Het album ‘Dit is mijn leven’ werd door Jan gepresenteerd tijdens een concert, zijn publiek bestond grotendeels uit bekenden, familie, vrienden, maar ook zelfs enkele fans. De twee uitverkochte concerten waar in totaal meer dan 4.000 bezoekers zijn geweest, werden georganiseerd in de Bloemhof in Aalsmeer. De bedrijven van zijn broers Leliveld Verhuur en Accuraat Verhuur, maakten van de sporthal een complete concertzaal. De gasten genoten van  Jan z’n optreden met live band en gastoptredens van onder andere Glennis Grace en Magic Unlimited. De concerten zijn opgenomen en uitgebracht op DVD.

  Koop DVD

   

   

VIDEOCLIPS

Jan Leliveld heeft in totaal 15 singles uitgebracht, zijn debuut single ‘Gewoon muziek’ welke in 2009 is uitgebracht heeft op nummer 8 gestaan van de Dutch Charts. Zijn grootste hit was ‘Marianne’ deze hit heeft maar liefst 15 weken in de hitlijsten gestaan en had als hoogste notering nummer 8. Hieronder vindt u alle uitgebrachte singles met bijbehorende videoclips:

 • Jan Leliveld † (1956-2017)

  Jan is op 61-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Op 27 juli 2017 werd de diagnose gesteld dat hij ongeneeslijk ziek was. Na een kort ziekbed van 20 dagen is Jan op 16 augustus 2017 overleden.