PROJECTEN

2021 - heden: Van kerk naar 15 appartementen

 • Sinds december 2021 hebben wij de kerk aan de Achterweg 4 in Nieuwkoop in beheer. Deze gaan we samen met architectenbureau Van der Laan uit Mijdrecht en Ijbouw Amsterdam transformeren tot een appartementencomplex waarin 15 appartementen zullen worden gerealiseerd. In overleg met het bestuur van de kerk is besloten dat de buitenkant in de huidige staat blijft.

  De 15 appartementen krijgen een oppervlakte tussen de 40 en 82 vierkante meter en zullen verspreid worden over drie verdiepingen. De appartementen zullen verkocht gaan worden, waarvan zes in de sociale verkoop.

  De kerk aan de Achterweg 4 is in december ’66 in gebruik genomen. Het was het eerste werk van architect Ben Loerakker en op 3 januari 2021 werd de laatste dienst in de kerk gehouden. De reden van de verkoop van de kerk is de krimpende gemeente en de hierdoor afnemende financiën. De vieringen van de gereformeerde kerk zullen nu om de week plaatsvinden in de Remonstrantse kerk aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop.

  De kerk is gebouwd tegen een dijk en is gelegen in het centrum van Nieuwkoop met voldoende openbare parkeergelegenheden naast de deur. De Albert Heijn ligt op loopafstand.

  Leuk feitje over de kerk is dat hij op tekening hoger is dan in het echt. Tijdens de bouw waren de stenen op en is besloten dat hij zo eigenlijk wel hoog genoeg was, dus de daadwerkelijke hoogte wijkt af van de hoogte op tekening!

  Kijk voor meer informatie over dit project op www.wonenindeklub.nl.