PROJECTEN

2020 - heden: Van rozenkwekerij naar bedrijfsverzamelgebouw

2020 – heden: Van rozenkwekerij naar bedrijfsverzamelgebouw

Meerlandenweg 62 in Amstelveen, dit object heeft bij elkaar circa 5.000 m2 opstallen en fungeerde vanaf de jaren ‘80 als rozenkwekerij. De kwekerij werd gerund door familie Weij. In 2008 kwam de kas in eigendom van de gebroeders Spaargaren. Zij gebruikten de kassen voor extra opslag voor diverse producten voor hun bedrijf Aablo dat bloemen en planten wereldwijd exporteert.

De kassen werden in de jaren erna getransformeerd naar een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw. Er kwamen sandwichpanelen op de daken, er werd een betonnen vloer gestort en loading docks gecreëerd. Vervolgens werden de panden naast het eigen gebruik ook verhuurd aan diverse andere bedrijven oftewel het werd een multifunctioneel bedrijventerrein.

Leliveld Vastgoed heeft het beheer van de opstallen per oktober 2020 overgenomen en heeft sindsdien meerdere aanpassingen gedaan ter verbetering van het gebouw. Zo is er een gasaansluiting gerealiseerd waardoor de ruimtes nu verwarmd kunnen worden, zijn er scheidingswanden geplaatst zodat iedere huurder een eigen af te sluiten ruimte heeft en zijn er toiletgroepen en pantry’s gecreëerd.

Het pand heeft extra ramen en deuren in de gevel gekregen en er is een extra overheaddeur geplaatst. Ook is de glazen achterwand van het pand volledig vervangen door sandwichpanelen.