PROJECTEN

2020 - heden: Van rozenkwekerij naar bedrijfsverzamelgebouw

2020 – heden: Van rozenkwekerij naar bedrijfsverzamelgebouw

Meerlandenweg 62 in Amstelveen, dit object heeft bij elkaar circa 5.000 m2 opstallen en fungeerden vanaf de jaren ‘80 als rozenkwekerij. De kwekerij werd gerund door familie Weij. In 2008 kwam de kas in eigendom van de gebroeders Spaargaren. Zij gebruikten de kassen voor extra opslag voor diverse producten voor hun bedrijf Aablo dat bloemen en planten wereldwijd exporteert.

De kassen werden in de jaren erna getransformeerd naar een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw. Er kwamen sandwichpanelen op de daken, er werd een betonnen vloer gestort en loading docks gecreëerd. Vervolgens werden de panden naast het eigen gebruik ook verhuurd aan diverse andere bedrijven oftewel het werd een multifunctioneel bedrijventerrein.

Leliveld Vastgoed heeft het beheer van de opstallen vanaf 2020 over genomen en zal dit gaan voortzetten. De achterwand van het gebouw is nog steeds van glas en zal ook worden voorzien van sandwichpanelen. Er is een gasaansluiting gerealiseerd waardoor men de ruimtes kan gaan verwarmen, er worden toiletgroepen en pantry’s gecreëerd en er zullen scheidingswanden worden gerealiseerd zodat iedere huurder een eigen af te sluiten ruimte heeft.