Bedrijfspand huren

PROJECTEN

2017: ‘Van bankgebouw naar 35 appartementen’

2017: ‘Van bankgebouw naar 35 appartementen’

Medio 1996 werd in Nieuwveen het Teylersplein op feestelijke wijze geopend. Hier werd naast het gemeentehuis, dokterspraktijk, tandarts, fysiotherapeut een nieuw Rabobankgebouw opgeleverd met een behoorlijke regionale functie. Saillant detail is dat onze partners Peter en Paul via hun voormalige bedrijf Leliveld Verhuur een belangrijke rol speelden in de opening door het verzorgen van divers entertainment en attracties op deze voor Nieuwveen historische dag.

Jaren later in 2016 kwam dit Rabobankgebouw beschikbaar, doordat de Rabobank steeds meer kantoren ging sluiten door verdere toename van hun online dienstverlening. Wij kregen de kans om samen met onze partners overeenstemming te bereiken over het beheer van dit karakteristieke pand.

Aansluitend vroegen wij een vergunning aan voor de transformatie van het kantoorgebouw naar 35 appartementen. Door de grote vraag naar woningen in de omgeving van Nieuwveen leek dit ons een kans om een woonfunctie te creëren op deze bijzondere locatie. Het pand heeft een unieke ligging. Het is namelijk gelegen aan de rand van Nieuwveen met uitzicht op haar vijver, de tuin, de weilanden en de golfbanen van golfclub Liemeer.

De oplevering van de eerste 25 appartementen op de eerste en tweede verdieping volgde in het voorjaar van 2018. Nadat begin 2019 ook de laatste 10 appartementen op de begane grond werden opgeleverd, wordt het pand sinds begin 2019 volledig bewoond.