PROJECTEN

2017-2020: Van leegstaand kantoorpand naar 36 woningen

2017-2020: Van leegstaand kantoorpand naar 36 woningen

Medio 2015 werd bekend gemaakt dat de Rabobank in Beverwijk haar deuren ging sluiten. De medewerkers werden gehuisvest in een andere vestiging. Aanvankelijk was het de bedoeling om na een grootscheepse verbouwing terug te keren naar het kantoorpand, maar hier werd in 2016 vanaf gezien.

Doordat wij eerder een gebouw van de Rabobank in Nieuwveen in beheer hadden gekregen, werden wij op de hoogte gesteld over de plannen van de vestiging in Beverwijk. Wij waren direct gecharmeerd van dit gebouw en kregen in 2018 ook dit pand in beheer.

De grote druk op de huidige woningmarkt heeft ertoe geleid dat wij dit pand wilden transformeren naar woningen. Wij hebben dit kantoorpand geheel aan de binnenzijde van haar indeling ontdaan, om vervolgens een nieuwe indeling te maken voor 36 appartementen. Om het gebouw weer een moderne uitstraling te geven, hebben wij het gehele pand voorzien van nieuwe kozijnen, gevelbekleding en is er gekozen voor een nieuwe kleurstelling.

In juli 2019 hebben de eerste bewoners hun intrede gemaakt in het pand. De appartementen zijn gestoffeerd opgeleverd en variëren qua oppervlakte tussen de 50 en 90 m².