• Oplevering Andorraweg 2 in Aalsmeer

  Met trots hebben wij vandaag 2 oktober 2023 een duurzaam nieuwbouwpand met zichtlocatie langs de N201 in Aalsmeer van ca. 13.480m2 opgeleverd aan de nieuwe eigenaar; Melcombe Partners.

  Sinds 1993 hebben wij een stuk grond in bezit, gelegen tussen Schiphol en de bloemenveiling van Aalsmeer. Een kleine 20 jaar later werd dit verouderde glastuinbouwgebied aangewezen door de gemeente als plangebied om te transformeren naar een nieuw bedrijvenpark, genaamd Greenpark Aalsmeer. Ons perceel bevond zich in dit plangebied en zou verkaveld worden. Wij stonden in 2021 op het punt onze kavel te verkopen. Echter werden in andere deelgebieden van Green Park ‘grote’ distributiecentra ontwikkeld en deze panden ‘schoten als paddenstoelen uit de grond’. Dit heeft ons aan het denken gezet; waarom kunnen wij dit zelf niet? Op het allerlaatste moment hebben wij besloten om zelf de stoute schoenen aan te trekken en in de rol als ontwikkelaar een splinternieuw distributiecentrum te gaan bouwen. En zo geschiedde; samen met bouwbedrijf ‘Aan de Stegge Twello’ hebben wij dit pand ontwikkeld.

  De afgelopen twee jaar waren heel erg intensief maar bovenal onwijs leerzaam. Niet eerder hebben wij een pand van deze omvang ontwikkeld en van te voren hadden wij ook niet overzien wat er allemaal bij een dergelijk project komt kijken. Zo hadden wij bijvoorbeeld twee jaar geleden nog nooit gehoord van BREEAM, inmiddels weten we er alles van en hebben wij het pand opgeleverd met een BREEAM very good certificaat. Het aantal documenten dat de revue gepasseerd zijn, zijn ontelbaar. Over alles is nagedacht, de belangen van de betrokken partijen waren dusdanig groot dat ieder lettertje wel 10x is omgedraaid.

  Wij willen alle betrokken partijen bedanken voor de fijne samenwerking en hopen in de toekomst vaker soortgelijke projecten te kunnen realiseren.

  Daarnaast wensen wij de huurders; C.H. Robinson en Hoektrans B.V. veel geluk in dit pand en hopelijk kan dit pand bijdragen aan een nog succesvollere toekomst!

  De komende periode zullen wij nog betrokken blijven aangezien er nog een aantal huurdersspecifieke wensen tot uitvoering zullen worden gebracht. Wij trachten om dit wederom samen met bouwbedrijf ‘aan de Stegge Twello’ tot een goed einde te brengen.

  Voor ons zal dit altijd een bijzonder pand blijven, en als wij er langsrijden, zullen we er met warme gevoelens op terug kijken.