• Nieuw distributiecentrum voor C.H. Robinson en Hoektrans

  Melcombe Partners heeft met C.H. Robinson Europe B.V. een langjarige huurovereenkomst getekend voor het splinternieuwe distributiecentrum aan de Andorraweg 2, op bedrijvenpark Green Park Aalsmeer. Samen met Hoektrans B.V. vestigen zij zich in het gehuurde. Deze overeenkomst markeert een significante stap voor beide bedrijven. 

  Het state-of-the-art gebouw bevindt zich op een zichtlocatie langs de N201 en beslaat circa 13.480 m² warehouse, mezzanine en kantoorruimte. De nieuwbouw beschikt o.a. over moderne voorzieningen, 95 parkeerplaatsen op eigen terrein, 10 loadingdocks en een BREEAM Very Good certificering. Het dak zal worden voorzien van een aanzienlijk aantal zonnepanelen, waardoor de duurzaamheid wordt bevorderd. Aan de Stegge Twello is verantwoordelijk voor de bouw, met een geplande oplevering in september 2023. 

  C.H. Robinson is wereldwijd een van de meest vooraanstaande logistieke dienstverleners, gespecialiseerd in goederenvervoer, logistieke oplossingen, informatiediensten en de levering van verse producten. Vanwege de gunstige zichtlocatie langs de N201, de uitstekende bereikbaarheid vanaf Schiphol en het zelfstandige karakter van het gebouw zal het nieuwe distributiecentrum in Aalsmeer dienen voor de afdeling Air Freight/ Global Forwarding. 

  Hoektrans, een gerenommeerd familiebedrijf opgericht in 1983, is gespecialiseerd in het (dedicated) transport van verpakte goederen, zowel import als export, in combinatie met een breed scala aan logistieke diensten, waaronder warehousing. Beide bedrijven zijn momenteel nog gevestigd aan de Douglassingel in Schiphol-Rijk en werken al sinds langere tijd intensief samen. 

  C.H. Robinson werd bijgestaan door Cushman & Wakefield op technisch en commercieel gebied. Van Luling BOG heeft Melcombe Partners begeleid bij de verhuur, collegiaal met Savills. 

  De aankoop in Aalsmeer is eerder in samenwerking met Ringstate verworven van de lokale ontwikkelaar. Kanjers Vastgoed die op haar beurt juridisch werd geadviseerd door N/P notarial partners.