• Huurder in het zonnetje: Glaser Quality Beads

  Deze maand gingen wij op bezoek bij Glaser Quality Beads. Deze kralengroothandel is sinds vorig jaar zomer gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Meerlandenweg in Amstelveen.

  Enthousiast wachtten eigenaren Florus en Latifa ons op, samen runnen zij dit bedrijf dat al sinds 1935 bestaat. Toen opgericht door de grootvader van Florus. Wat begon met de verkoop van houten kralen en speelgoed, is nu uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van losse kralen en sieraden-onderdelen wereldwijd.

  Als je bij hen binnenkomt, stap je direct in de showroom van het bedrijf, waar je onder de indruk raakt van de vele soorten kralen en vitrinekasten met de nieuwste sieraden voorbeelden. In deze showroom ontvangen zij dagelijks allerlei soorten afnemers, van  kralenwinkels, sieraden- en modeontwerpers tot kunstenaars en kledingontwerpers van theater-, circus-, en musicalproducties.

  Het gedeelte van de opslag van de kralen is nog indrukwekkender, hier staan rijen stellingen met honderden lades waarin alle verschillende kralen en materialen liggen opgeslagen. Er liggen wel meer dan 12 duizend soorten kralen opgeslagen.

  Als we vragen op welke projecten zij het meest trots zijn, zijn zij erg bescheiden. Maar de ouders van Florus hebben door de jaren knipsels verzameld die hij ons kan laten zien; zo schitterde Maxima ooit in een aantal jurken met kralen van hen, werden de Toppers vaak gehuld in glitterpakken met kralen en strass stenen van Glaser en ook in de kostuums van Hans Klok zijn kralen van hen verwerkt.

  Met de jaren is er veel concurrentie bijgekomen voor Glaser Quality Beads, maar er is één duidelijk antwoord als we vragen waarin zij zich onderscheiden en dat is kwaliteit! Hun kralenkennis gaat immers ook al meer dan 85 jaar terug en het is niet voor niks dat wereldberoemde mode ontwerpers werken met kralen van Glaser.

  Sinds vorig jaar juli 2021 huurt Glaser Quality Beads zo’n 300 m2 in Amstelveen, waar zowel opslag, showroom en kantoor gevestigd is. Omdat zij sinds de verbouwing van het verzamelgebouw de eerste huurders van deze ruimte zijn, is de ruimte volledig naar hun wens ingericht, inclusief pantry en toilet.

  Voor ons is het geweldig om te zien dat zo’n mooi creatief bedrijf met zulke gepassioneerde eigenaren gevestigd is in een pand dat wij verhuren. Wij hopen dat we deze prettige samenwerking nog jaren voort kunnen zetten.