• Huurder in het zonnetje: Biljartvereniging Aalsmeer

  De laatste huurder in het zonnetje van dit jaar is Biljartvereniging Aalsmeer. Zij zijn gevestigd op het bedrijventerrein achter ons kantoor aan de Oosteinderweg.

  We spreken af met Mike, een van de vijf bestuursleden van de vereniging en zelf al 38 jaar actief bij de vereniging. Waarvan 37 jaar als bestuurslid. Spelen doet hij niet veel meer, dat komt wel weer als hij zelf met pensioen gaat, vertelt Mike.

  Biljartvereniging Aalsmeer is in 1956 opgericht als Biljartvereniging De Driesprong. En dankt haar naam aan de eerste locatie waar de vereniging gevestigd was, namelijk op de ‘driesprong’ bij Vrouwentroost. Later verhuisde de vereniging naar de Proosdijhal in Kudelstaart, daarna naar de Roerdomplaan in Aalsmeer, waar zij jaren in een oud schoolgebouw zaten. Tot drie jaar geleden waren zij daar naar alle tevredenheid gevestigd, totdat besloten werd dat dit pand gesloopt ging worden.

  De vereniging moest toen zelf op zoek naar een nieuwe locatie en kwam via via met ons in contact. Op de huidige locatie stond nog niets meer dan spanten van een oude kas, maar desalniettemin zagen zij deze voor hen nieuwe locatie zitten! In samenspraak werd de ruimte ingericht, zo kwam er een apart kantoor, toiletten en opslagruimte. Ook plaatsten zij een mooie bar, waarmee een sfeervolle ruimte om te biljarten en bij elkaar te komen ontstond.

  De vereniging heeft vier biljarttafels staan, waar zes dagen in de week gespeeld wordt. Veelal onderlinge competitie, maar ook twee per week wordt er de KNBB-competitie gespeeld. Waarbij dus andere spelers vanuit de regio langskomen om de strijd tegen Biljartvereniging Aalsmeer aan te gaan.

  De vereniging kent op dit moment 62 leden, en wat Mike betreft mogen dat er in het nieuwe jaar wel wat meer worden! Tenslotte waren er enkele jaren geleden nog 105 leden. Dus mocht u nog wat tijd over hebben en wel in zijn voor een potje biljart, kom dan gerust eens een kijkje nemen op de Oosteinderweg 287F!